News

Podzimní výlet do Břeclavi

10/10/2018 


Během čtvrtého zářijového víkendu (21. – 23. 9. 2018) se konal podzimní výlet hostů a dobrovolníků České maltézské mládeže na Moravu.

V Břeclavi jsme se setkali v pátek v podvečer. Společně povečeřeli a poté si šli popovídat a posedět nad sklenku něčeho dobrého do venkovní zahrádky místní restaurace. Večer jsme zakončili příjemnou procházkou noční Břeclaví.

Sobotní den začal snídaní a pokračoval společným přesunem auty k umělé zřícenině zvané Janův hrad kousek od města Podivín. Od „Janohradu“ se pokračovalo plavbou lodí po Staré Dyji. Z paluby bylo možné sledovat krásy okolní přírody – stromy, louky, křoviny a mokřady. Někteří z nás možná zahlédli i Ledňáčka říčního (ovšem pouze jako modrou šmouhu za letu:).
Poobědvali jsme ve dvoře jedné z místních restaurací a zúčastnili se prohlídky interiéru Lednického zámku. Po prohlídce, někteří z nás neodolali vlivům posledních teplých slunečních paprsků a šli si koupit zmrzlinu. Hned poté jsme se vydali na pomalou procházku po turistické trase k „Janohradu“ a odtud auty zpátky do Břeclavi.

Po večeři následovala komentovaná degustace deseti vzorků moravských vín ze znojemské oblasti Vítonice. Kdo měl nějaká oblíbená vína, mohl si je od vinařů po skončení degustace zakoupit. Večer pak pokračoval ve veselém duchu za všeobecného zpěvu a doprovodu hudebních nástrojů.

Nedělní ráno jsme se zúčastnili mše svaté v kostele svatého Václava. Po bohoslužbě naše kroky vedly do nedaleké kavárny, kde jsme se ohřáli nad teplým nápojem a ochutnali výborné zákusky.

Posledním bodem našeho nedělního programu byl obědový piknik, při kterém jsme si popovídali, zavzpomínali na uplynulé zážitky tohoto víkendu a po popřání šťastného shledání na další akci s Maltézskou mládeží, se všichni vydali na cesty do svých domovů.

Kalendář příspěvků
Říjen 2018
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ČESKÁ MALTÉZSKÁ MLÁDEŽ