News

PODZIMNÍ VÝLET DO SRNÍ VOL.2

08/11/2023 


Dobří holubi se vracejí aneb Když je nám někde opravdu dobře, proč se tam nevrátit? A to téměř do roka a do dne.

Loňský podzimní výlet v Hotelu Srní v samém srdci NP Šumava jsme si náramně užili, a proto jsme tuto krásnou destinaci zvolili podruhé, mimo jiné také proto, aby si všechny štědré výhody tohoto ojedinělého místa užili i ti, kteří se minulého výletu účastnit nemohli.

 V pátek večer nás vítala zamlžená krajina, ze které jen občas vykoukly obrysy některého z monumentů kraje. Po večeři jsme otevřeli nový cyklus besed na téma Překonávání bariér. Dáváme tak prostor našim hostům seznámit nás s každodenními i občasnými překážkami, se kterými se potkávají. Cyklus otevřela naše milá Pavlínka vyprávěním o své cestě lodí po Baltském moři. Po besedě jsme si odpočinuli a nabrali síly na sobotní túru.

Ač byly plánovány až tři možné délky trasy procházky, partu jsme netrhali a všichni společně ušli dlouhých 7 km!  Pochod nám zpříjemňovala nejen dobrá nálada, ale i vskutku krásné počasí! Vybrali jsme trasu k Tříjezerní slati, což je typické šumavské vrchovištní rašeliniště, s naučnou stezkou a dřevěným chodníčkem mezi jezírky. Výlet nás příjemně naladil a některé navnadil i k dalšímu pohybu, zbytek odpoledne jsme totiž strávili plaváním v hotelovém bazénu. Po občerstvení navazovala již druhá beseda z výše zmiňovaného cyklu, slovo jsme tentokrát dali Kristýnce, která absolvovala náročnou pouť do Santiaga de Compostela, o níž si mimochodem můžete na našem webu také přečíst. Obě večerní besedy byly velmi zajímavé a věříme, že ostatní inspirovaly k rozhodnutí překonat bariéry a jít za svým snem. Ani po přednášce jsme nebyli nijak zvlášť unavení, mnoho z nás tak ještě setrvalo ve společenské místnosti a povídalo se, tancovalo nebo se hrály společenské hry.

Nedělní počasí bylo stejně vydařené jako předešlého dne, část z naší party se tak vydala ještě na jednu kratší vycházku k výběhu vlků. Po obědě jsme auty vyjeli do obce Žihobce, kde pro nás nedělní mši svatou odsloužil žihobecký rodák Mons. Adolf Pintíř. Za tuto krásnou bohoslužbu v tamním kostele Proměnění Páně srdečně děkujeme! Většinu z nás čekala dlouhá cesta domů, nastal tedy nejvyšší čas se rozloučit. Nikoliv však na dlouho. Než se nadějeme, nastane předvánoční čas a s ním spojený tradiční prodej maltézského punče. Doufáme, že tam se všichni opět potkáme!

Autor: Anežka Rücklová

Fotografie: Michal Lauko

Kalendář příspěvků
Listopad 2023
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ČESKÁ MALTÉZSKÁ MLÁDEŽ