News

Společně na vodu

09/10/2018 


O druhém červnovém víkendu letošního roku (8. – 10. 6. 2018) proběhl v krásné přírodě křivoklátských lesů již třetí ročník setkání hostů a dobrovolníků České maltézské mládeže – Společně na vodu.

V kempu osady Hájek – Višňová jsme se přivítali v pátek ve večerních hodinách. Následovala společná večeře a po ní volná zábava.

V sobotu po snídani nás čekal transport autobusem. Ten celou naši posádku zavezl kousek od místa vyplutí. Po rozdělení do posádek jednotlivých raftů, přidělení vest, pádel a seznámení s cílem naší plavby, jsme mohli s velkým nadšením odrazit svá plavidla od břehu.

Se sluncem nad hlavou, dobrou náladou a radostí, že jsme opět spolu, jsme si užívali pohled na krásnou přírodu kolem z vodní hladiny. Někteří si zpestřili plavbu i vlastní koupelí v řece Berounce.

Do kempu jsme dopluli v odpoledních hodinách společně s chladnějším počasím a příslibem deště. Bouřka na sebe nenechala dlouho čekat a přivítala nás v celé své kráse – s blesky a hromobitím. My jsme se jí nenechali zastrašit a u jedné z chatek si vytvořili příjemné místo k posezení, zpěvu i povídání. Celý zbytek večera jsme povídali o uplynulých zážitcích, zpívali za doprovodu kytary, jedli dobré jídlo a těšili se na další den.

Nedělní ráno byla pro nás v kempu sloužena mše svatá pod širým nebem. Vzhledem k tomu, že zprávy o počasí hlásily déšť, proběhlo hlasování o možnosti vyrazit na vodu, nebo zůstat v kempu a hrát hry. Zvítězila vodácká vášeň a my se opět odrazili pádly od břehu a vypluli na poslední část naší plavby. Po několika hodinách jsme zdárně dopluli do cíle a čekali až nás vyzvedne autobus a odveze zpět do kempu.

V kempu jsme společně poobědvali, povyprávěli si zážitky, zavzpomínali na minulé setkání na vodě a vydali se zpět ke svým domovům.


Letos potřetí
snad ne naposled
vozík na lodi
není cesty zpět.

Vesta na hrudi
duše rodáka
srdce pohladí
řeka vodáka.

Kalendář příspěvků
Říjen 2018
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ČESKÁ MALTÉZSKÁ MLÁDEŽ