News

Pánský čundr

09/10/2018 


Sestra Angelika vyšla s Českou maltézskou mládeží na pánský čundr

Jen co po celé České republice dozněly Svatováclavské chorály, vyrazily dobrovolníci České maltézské mládeže (bez dobrovolnic) na pánský čundr se sestrou Angelikou Pintířovou a jejím svěřencem ze Střediska výchovné péče v Praze 9, internátního oddělení Křešín. Cílem výletu bylo zapojit chlapce, Aloise, který měl od brzkého věku problémy s drogami a rodiči do přátelského kolektivu, a to venku v přírodě, mimo město a za pomoci kontaktu s podobně starými chlapci. To mělo Aloise alespoň na chvíli vytrhnout z jeho sociální bubliny a ukázat mu jiné možnosti života. Upřímně si myslím, že se vše povedlo nad očekávání dobře.

Chlapecká skupina doprovázená známou boromejkou za sobotu a neděli navštívila zámek Bělá pod Bezdězem, hrad Bezděz, Máchovo jezero, kde se skoro všichni dokonce i vykoupali, rozhlednu Vrchbělá, Břehyňský rybník a mnoho dalšího. Během víkendu maltézská parta ušla skoro čtyřicet kilometrů, ale hlavně si chlapci užili spoustu legrace. Večer se opékaly špekáčky a vyprávělo se mnoho různých příběhů a zážitků.

Samozřejmě nás zajímalo, jak výlet hodnotí sestra Angelika, která s podobnými osudy má celou řadu zkušeností. Udělalo nám velkou radost, když jsme si vyslechli, že výlet opravdu měl pozitivní vliv. Podařilo se nám vzbudit zájem, chuť do sportu a dokonce i Lojzu přimět k anglické konverzaci, neboť se výletu účastnil dobrovolník ze San Franciska. Alois s námi dokonce v neděli ráno šel i na mši a celou dobu celebraci sledoval se zájmem a po jejím skončení nás požádal o vysvětlení několika souvislostí.
Samozřejmě jeden víkend není spásným, ale celkový průběh akce, opravdu dobrá nálada a nakonec pozitivní hodnocení i dopadu na Lojzu nás utvrdilo v tom, že i v tomto projektu budeme pokračovat.

Kalendář příspěvků
Říjen 2018
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ČESKÁ MALTÉZSKÁ MLÁDEŽ