News

JARNÍ VÝLET DO DVORA KRÁLOVÉ

16/04/2023 


Ještě před Velikonoci jsme se stačili s našimi milými hosty vydat na tradiční jarní výlet – tentokrát do Dvora Králové a okolí.

Hlavním bodem programu byla návštěva zoologické zahrady Safari Park Dvůr Králové, kde jsme se mohli seznámit s novými zvířaty jako byl například sudokopytník Okapi, nebo jsme si s hosty prohlídli jiná oblíbená zvířata. Mezi nejoblíbenější patřili žirafy, plameňáci nebo gepardi, kteří se nebáli nám ukázat, jak si hlídají své teritorium.

Po krásném dopoledni zakončeném výborným obědem v restauraci Lemur, kde nám společnost při jídle dělali právě lemuři, nás neminula ani návštěva pevnosti Josefov. Tento dech beroucí komplex jsme měli možnost prozkoumat i zblízka díky ochotě tamějších dobrovolníků. Součástí prohlídky byla i výstava například zdravotnického materiálu nebo vojenských uniforem nejen z druhé světové války.

Poslední den výletu jsme společně oslavili Květnou neděli v kostele sv. Jana Křtitele a následně nastal přesun do hospitálu Kuks, kde nás čekal oběd a prohlídka areálu. S hosty jsme prozkoumali oblíbenou barokní lékárnu u granátového jablka nebo jsme si prohlídli výstavu soch, které reprezentovaly rozdíl mezi dobrem a hříchem. Byla k vidění například socha naděje nebo víry, na druhé straně naopak lakomství nebo zoufalství.

Po těchto posledních společně strávených chvílích jsme se naposledy usmáli na společnou fotografii, rozloučili se a nabití pozitivní energií a novými zážitky jsme se rozjeli do svých domovů.

Abyste tento výlet mohli prožít alespoň přes obrazovku s námi, přikládáme k článku několik fotografií, za které velmi děkujeme našemu dobrovolníkovi Martinovi.

Pokud byste rádi z výletu viděli více, navštivte náš instagram @ceska.maltezska.mladez nebo Facebook Česká maltézská mládež/Order of Malta Czech Youth Team, kde je ke zhlédnutí krátké video s našimi zážitky.

Autorka: Viktória Bibková, dobrovolnice

Fotografie: Martin Boček, dobrovolník

Kalendář příspěvků
Duben 2023
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ČESKÁ MALTÉZSKÁ MLÁDEŽ