News

Třetí letní tábor České maltézské mládeže, srpen 2022

01/09/2022 


Ať už jsme letní prázdniny dosud trávili kdekoliv a jakkoliv, myšlenky nás – členů České maltézské mládeže (ČMM), se upínaly k třetímu srpnovému týdnu. Cesty 23 handicapovaných hostů a téměř 30 dobrovolníků mířily do krásného a klidného areálu Líchovy, kde se připravoval již třetí letní tábor ČMM. Díky zážitkům z předchozích let jsme se na takto strávený společný čas nesmírně těšili, a to jsme ani netušili, jak pestrý a zajímavý program pro nás náš táborový tým připravil.

Celý týden jsme křížem krážem pluli vodami moří a oceánů, hráli zábavné hry a plnili záludné úkoly, jejichž cílem bylo napínavé hledání bájné Atlantidy. Abychom si během této náročné mise také občas odpočinuli, besedovali jsme s milými návštěvami, které za námi připluly, např. s paralympionikem Arnoštem „Arnym“ Petráčkem, se statečným potápěčem se žraloky Adamem Lešikarem nebo s knězem a biologem Markem Orko Váchou. Jsme velmi rádi, že mezi nás opět zavítala usměvavá s. Angelika Pintířová či skvělý herec Víťa Marčík se svým vtipným i dojemným představením Bajaja.

Hlubiny oceánů jsme opustili v parném středečním dnu, abychom si udělali výlet na pevninu – do krásného historického města Písek. Vybaveni pokrývkami hlav, opalovacími krémy a hektolitry sladké pitné vody jsme absolvovali prohlídku zemského hřebčína, prožili jsme mši svatou v nádherném gotickém kostele Narození Panny Marie a odpoledne jsme si pohráli na interaktivní živé výstavě písecké Sladovny. Po návratu se už vše chystalo na tzv. Silent night – duchovní večer s procesím a adorací.

Ve čtvrtek jsme záhadnou Atlantidu skutečně objevili! Její krásný keramický model, který jsme celý týden chrám po chrámu sestavovali, byl konečně kompletní! Odměnou za zdařilou expedici nám byl skvělý koncert rockových kapel One more night a 20 Seconds and counting. Myslím, že můžu směle prozradit, že my, dobrovolníci, jsme byli opravdu mile překvapeni tím, jak báječně si všichni naši drazí handicapovaní kamarádi tento večer užili, a jakou úžasnou atmosféru nefalšovaného rockového kotle vytvořili!

Po takto naplněném a požehnaném týdnu se nám opravdu těžko loučilo. Letní tábory ČMM jsou výjimečné také tím, že během nich máme dostatek času na sebe navzájem, na poznávání se, popovídání, utužování kolektivu. I proto se již nyní těším na srpen 2023 a čtvrtý letní tábor ČMM!

Autorka: Anežka Rücklová, dobrovolnice

Fotografie: Aneta Bernhardtová, Jiří Strašek

Kalendář příspěvků
Září 2022
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ČESKÁ MALTÉZSKÁ MLÁDEŽ