News

Podzimní školící víkend pro dobrovolníky

25/10/2018 


I přestože Česká maltézská mládež (ČMM) funguje na dobrovolnické bázi, je naším nejvyšším zájmem, aby námi poskytovaná pomoc mladým handicapovaným a jinak potřebným osobám probíhala na co nejprofesionálnější úrovni. Snažíme se proto všem našim dobrovolníkům poskytovat všestrannou přípravu na různé situace, s nimiž se během akcí ČMM mohou setkat.

Podzimní školící víkend pro dobrovolníky se uskutečnil ve dnech 13. až 14. října 2018 v Praze a byl primárně zaměřen na nejdůležitější znalosti a dovednosti, které musí každý dobrovolník mít.

V sobotu proběhlo školení první pomoci při akutních stavech pod vedením dlouholetého dobrovolníka a ředitele firmy Life Support. Dobrovolníci se tak pod profesionálním dohledem učili, jak provést masáž srdce, zastavit krvácení, ošetřit popáleniny atd. Absolvování tohoto druhu školení je mimo jiné jednou z podmínek pro to, aby se zájemce mohl stát dobrovolníkem ČMM.

V neděli pak dobrovolníci absolvovali školení pečovatelské, zaměřené na základní péči o handicapované, zajištění jejich fyzických i psychických potřeb, na správný etický přístup k handicapovaným a zvládnutí některých náročnějších situací v jednání.

V nedělních odpoledních hodinách pak jedna z našich dlouholetých dobrovolnic prezentovala své zkušenosti a zážitky z maltézského projektu Order of Malta Caravan, kterého se po dobu 10 měsíců účastnila v Libanonu. Posluchači se tak kromě dalšího dozvěděli o jedné z mnohých mezinárodních aktivit Maltézského řádu.

Zajímavou a velmi poučnou tečkou na závěr byla neformální diskuse s jednou z maltézských řádových dam o historii, struktuře, díle a poslání Suverénního řádu maltézských rytířů. Dobrovolníci měli příležitost se zeptat na nejrůznější otázky z oblasti fungování a působení Maltézského řádu. I tyto znalosti považujeme u našich dobrovolníků za důležité, neboť každý z nás svou činností Maltézský řád reprezentuje.

Celý školící víkend lze zhodnotit jako velmi poučný a přínosný. Jelikož se jej zúčastnili dobrovolníci dlouholetí i zcela noví, bylo setkání zároveň skvělou příležitostí pro seznámení, sdílení zkušeností a zážitků, a pro vzájemné utvrzení se v našem společném zájmu.

Již nyní se těšíme na příští školící víkend, který proběhne na jaře 2019!

Kalendář příspěvků
Říjen 2018
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ČESKÁ MALTÉZSKÁ MLÁDEŽ