News

Letní tábor ČMM 2023

07/08/2023 


Letní období hýří rozmanitými akcemi a společnými zážitky, kterým ani tento rok zdaleka ještě není konec. Přesto je nepochybně vrcholem roku tábor, a to co se do počtu účastníků, počtu a různorodosti aktivit, ale i co do náročnosti příprav a organizace týče. Proto se náš úžasný a kreativní táborový tým pustil do práce již dlouhé měsíce před samotným konáním, připravil vše do posledního detailu a my jsme tak opět mohli zažít krásné a intenzivní dny. 

Tentokrát jsme navštívili nové místo – rekreační středisko Bílý potok v Libereckém kraji, které nás učarovalo překrásnou přírodou a vlahým vzduchem. Nesměla tak v programu chybět ani túra po Smědavě či návštěva impozantního poutního areálu v Hejnicích, kde jsme společně s farníky slavili nedělní mši svatou.

Program odehrávající se v táboře byl pak plný her, kvízů a workshopů s tématikou pravěku či Sametové revoluce 1989. Hosté si tak mohli domů odvézt i hmotné vzpomínky, např. své vlastní výrobky z foukaného skla! 

Nechyběla také zajímavá přednáška o restaurování soch s akademickým sochařem Janem Bradnou, či beseda o politické scéně a rodinné tradici s místopředsedou Senátu a členem Řádu Maltézských rytířů Tomášem Czerninem. 

Dlouhé červencové večery jsme pak naplnili tancem, promítáním filmu, divadlem a nechyběla také tradiční Silent night s procesím a adorací.

Stejně jako minulý rok, tak i letos jsme se poslední večer vyřádili při koncertě kapely Foreverlate band, která za námi přijela a hrála jen a jen pro nás! Ostatně se můžete podívat sami, video z tohoto večera naleznete na našem Facebooku či Instagramu! Skvělá atmosféra provázela nejen samotný koncert, ale panovala po celý čas našeho letního tábora.

Všem našim hostům, dobrovolníkům, organizátorům, pomocníkům, kuchařskému týmu i všem návštěvníkům, kteří se za námi přijeli podívat a naši činnost podpořit, patří za všechny milé úsměvy naše velké a srdečné DÍKY!

Autorka: Anežka Rücklová

Fotografie: Aneta Bernhardtová, Martin Boček

Kalendář příspěvků
Srpen 2023
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ČESKÁ MALTÉZSKÁ MLÁDEŽ